för allt det vackra jag inte kan nå, för allt det fula jag aldrig kan rå

I dörren på väg in på puben möttes jag av en dvärg. Jag satte mig vid ett bord och hade svårt att inte stirra på den kraftigt överviktiga kvinnans lazy eye. Samtigt hörde jag hur den utvecklingsstörda kvinnan i baren beställde in två tequila. Jag fixerade blicken vid en punkt på bordet och försökte minnas hur många öl jag druckit. Tre, det här var på riktigt.

Veckans djur!

Veckans djur måste såklart bli fingerdjuret för att det förmodligen är det äckligaste djuret jag har sett om man inte räknar människan som djur. Det största kända fingerdjuret vägde över 300 kg och mätte hela 3,67 m. Fingerdjuret lever i norra europas slumkvarter och dess huvudsakliga föda är små barn, men den har även setts äta fullvuxna dvärgar. Den jagar nattetid.

Jävla misär

Jag var trött hungrig och smutsig och alla mina kläder var orena. Jag beslutade mig för att tvätta börja med att tvätta mina kläder. Saken är den att det tydligen bara finns varmvatten till en sak. Man kan t ex inte diska och duscha samtidigt. För att kunna äta måste jag först diska. Så nu sitter jag hungrig och smutsig och stirrar på mina rena kläder.

Bananflugor

Det här är helt fantastiskt! En av de inneboende här skapade igår en helt ny uppfinning. Jag tror att jag tidigare nämnt att allt här är väldigt äckligt, och nu har vi mer eller mindre blivit invaderade av små äckliga bananflugor. Det är inte det som är fantastiskt. Fantastiskt är hur den här killen, istället för att kanske gå ut med soporna och städa, tejpar fast en avsågad petflaska på en dammsugare, lägger i ett bananskal och placerar den här saken under diskbänken. Då och då går han sen och sätter på dammsugaren. Hans plan är att den här manicken ska lösa flugproblemet. Först tänkte jag att han kanske inte visste varför bananflugorna kommer, men han förklarade sen hur han skulle gillra fällan med bananskalet för att locka dit dem. Jag vet inte vad jag mer kan säga...

1,25 l Ringnes

I dag gick jag i all min trisstes till ett gym. Det kändes skönt att se alla dårar som försöker göra sina kroppar vackra genom att träna. Hade dem vetat att en vacker kropp är något man föds med, hade dem insett hur fåniga dem ser ut och stannat hemma och läst slitz. På väg hem gick jag förbi affären för att köpa öl och cigaretter. Det var då jag såg den, 1,25 l Ringnes på petflaska...

Onsdag?

Ber om ursäkt om jag var lite hård i mitt senaste inlägg. Till mitt försvar så var jag ensam, full och bitter och hade ingen att prata med. Upptäckte också att jag lyckats starta en facebookgrupp i ämnet. Det är kass att dricka vin framför datorn. Faktum är att jag förmodligen inte bryr mig det minsta om FRA. Men jag kan säga så här mycket, att skulle det hela spåra ur, kan jag lova er att det kommer att vara Räven som leder revolutionen!

HAHA!!!

Jag verkar vara den enda som verkligen tycker att det är bra att Fra-förslaget gick i genom. Och alla ni som inte gillar det kan **** ** **** *** **** *** *** **** *** *** och känna er blåsta. Eller skriva varför ni tycker det är dåligt så ska jag tala om för er varför ni har fel.

Utvilad

Jag ville bara meddela att jag nu uppgaderat mig vad gäller sovplats. Istället för att sova på soffan där J och A sitter och lanar hela nätterna när de kommit hem från kvällskiftet, sovar jag numera på en luftmadrass under kylskåpet. Dock får jag dela madrassen med en annan som bor här men han är lyckligtvis asiat och därför inte speciellt stor. Hålet i luftmadrassen som gör att jag alltid vaknar mer eller mindre på golvet gör mig heller inget då det lilla freonläckaget från kylen gör att jag sover tungt. På jobbet idag var jag tvungen att ha på mig en liten ful hjälm. Bossen sa att alla var tvungna att bära hjälm när man vistas utanför trucken. Min hjälm är vit. Ingen annan bär hjälm. Och fast jag inte förstår allt dem säger här så vet jag att det var mig dem pratade om där bakom min rygg.

Frank!

Jag trodde först att de små människorna inuti min mobil som jag brukar spela kort med när jag egentligen borde arbeta var mina vänner, och att vi hade kul tillsammans för att få tiden att gå. Idag har det visat sig att så inte är fallet. Där jag först trodde att vi alla spelade på lika villkor, har de tre andra istället ingått en ondskefull pakt med det enda målet att hindra mig från att nå mitt välförtjänta rekord. Det är speciellt en karaktär som får mig att må riktigt dåligt. Han kallar sig Frank och jag misstänker att det är han som är ledaren och fått de andra två enfaldiga spelararna att gå med i sin pakt. Frank har en svart sliskig frisyr och en tom stirrande blick. Han påminner också väldigt mycket om en av zigenarna min mamma brukar umgås med. Hade jag inte vetat att det är på grund av dyra norge-sms mitt kontantkort alltid är tomt, hade jag kunnat svära på att det är han som ligger bakom även detta illdåd. För att skaffa mig en ny mening med att stiga upp på morgonen har jag nu bytt strategi. Istället för att spela för att få poäng kommer jag nu att förvirra mina fd vänner genom att spela irrationellt och på så vis få dem att vända sig emot varandra för att till slut störta sin ledare. Får se vem som skrattar då!

Jim

"Den enda litteratur Jim kom i kontakt med under sin uppväxt var boken hans far brukade slå honom med. En dag började Jim läsa boken. När han slutligen läst ut boken bad han sin far köpa en större och tjockare bok. Och så fortsatte det, Jim läste och läste. Hans plan var att boken till slut skulle vara så tjock och tung att han kunde dö under dess vrede."


Två flaskor

"Han köpte två flaskor. En för att minnas hur bra livet kunde ha blivit, en för att glömma hur dåligt det faktiskt var. Han hade tidigare den dagen vaknat naken i sin säng någon gång under eftermiddagen, utan att minnas något från föregående kväll. Efter att ha letat ett tag hade han till sist funnit sina kläder liggandes på badrumsgolvet. Det kalla upptappade vattnet i badkaret vittnade om hur han tagit ett bad nån gång innan han gått och lagt sig. Detta förföll sig också rimligt då han tyckte mycket om att bada. När han var på väg hem igen med sin påse sade han sig själv att han nog borde sluta med att äta piller som gjorde att han inte kunde minnas. Å andra sidan tänkte han att det ofta hände saker han inte ville minnas dagen efter och att han därför kanske borde trappa upp sitt missbruk en aning. Båda tankarna verkade rimliga och han bestämde sig därför för att lägga ner den typen av tankeverksamhet, åtminstånde för stunden. Han beslutade istället för att köpa med lite mat hem, han mådde, vad somliga skulle kalla för, lite dåligt och visste instinktivt hur mat brukade råda bot på detta. Han visste inte riktigt varför, men han kunde känna att detta var ett bra beslut. Kanske för att kassörskan lett mot honom när han skulle betala, tillsynes helt utan baktanke eller motiv. Detta hände honom sällan. Han bodde ett stenkast från butiken och det var aldrig svårt för honom att hitta hem därifrån. Det var dock för honom en process att värma maten hemma. Han hade bara kvar en hel propp och den behövdes för lyset i lägenheten. Så varje gång han skulle behöva ha något varmt, eller kallt för den delen, fick han skruva ur proppen för att sedan skruva i den i ett annat skåp som hörde köket till . Att kunna värma piroger i en ugn kan ju kanske anses vara av en aning trivial karaktär, men att kunna göra det i mörker tyckte han var en stor konst som förmodligen endast han i hela världen kunde råda på. Han gillade tanken vid detta nu när han ännu en gång klarat av uppgiften med bravur. Pirogen var av precis rätt temperatur och konsistens. Det hade varit en bra dag. Han drack bara en flaska den kvällen."


Skridskor

"Jag är en idiot! Jag har betalat 800 kr för 3x20 minuters prygel och förnedring! Och jag tycker inte heller speciellt mycket om något av det. Man nu ligger skridskorna på hyllan. Hyllan har jag lagt i en trälåda som vilar i jorden under grunden till ett slott jag byggt av falska förhoppningar, avundsjuka och förtvivlan, samt den lilla stolthet jag ännu hade kvar i min nu brutna kropp. Jag har konkat stenar i timmar. Nu är jag äntligen färdig. Jag är fri. Men det är ett ledsamt slott jag byggt, enfaldigt och litet, och konstruerat på en ostadig grund. Ha! Gud hade skrattat åt mitt lidande! Det är ynkligt och helt utan betydelse. Jag har inte gjutit hopp i någon, inte till någon givit min förlåtelse och jag hyser inget rum åt andra människors skuld."


Väntar

"Man väntar. Man väntar snällt. Han är hos Benke nu, en mil härifrån. Benke som tillbringade åtta timmar om dagen i tre månader ute i skogen för att försöka hitta en skatt han i paranojan grävt ner. Benke är en pratare. Han kan prata i timmar och timmar, om ingenting och allt. Ingen vill höra, alla lyssnar. Han ska plocka upp paketet hos Benke, åka vidare till Hasse som bor fem minuter därifrån och sen hit. Det tar 12 minuter att köra milen mellan oss och Benke. Lägger man på stoppet hos Hasse blir det 20 minuter. Att plocka upp ett paket tar ungefär 4 minuter, om man är trevlig. 24 minuter. Vi har väntat i fyra och en halv timme. Vi har gjort det förut och vi kommer att göra det igen."


Klänning

" Hon var vacker i sin klänning den där dagen i April. Jag minns att min bror köpt henne den några år tidigare,
 strax innnan de gifte sig. Han hade vanligtvis mycket dålig smak men just den här gången hade han lyckats. Den var svart och slank och med en sådär lagom uringning. Inte vulgär på något sätt, samtidigt tillräcklig för visa att hon bar en fantastisk kropp, alldeles för perfekt för att slösas bort på enbart honom. Den hade också en snörning baktill som gjorde att den snabbt kunde snöras av om det skulle behövas.
 Hade jag inte vetat bättre skulle jag kunna svära på att han köpt den för att han visste hur bråttom vi har under våra hemliga möten."

Alster 1

" Mr M slog upp ögonen och drog handen över sin bula och sin sargade svål. Han tänkte tillbaka på föregående kväll då Marlene, som brukligt var under den här tiden på månaden, dängt en vinbutelj i huvudet på honom innan hon naken och skrikande hade stormat ut ur lägenheten för att aldrig mer komma tillbaka. Marlene var ju inte galen, det var liv i henne, tänkte Mr M. Han tyckte mycket om Marlene. Hon hade ett mycket vackert ansikte som inspirerade honom att göra gott Hon tycktes också väldigt road av Mr M:s tragik och undermåliga leverne, vilket gjorde det lätt för Mr M att umgås me henne. Men mest tyckte han om henne för hur hon med dyra krämer tog hand om sina läppar. Det kändes tryggt."

Hassan

"När Hassan går där på vägen kommer han att tänka på den där gången då han räddat livet på Florence. Han brukar komma att tänka på saker när han måste gå hem mitt i natten för att bensinen tagit slut i bilen. Man kan tycka att Hassan borde lärt sig att hålla koll på decilitrarna i tanken efter så många gånger. Eller att han åtminstone borde ha haft en fungerande telefon med sig. Hassan funkar inte så. Dessutom har han inga pengar att hålla sig med varken telefon eller tillräckligt med bensin. Det är en klar vinternatt. Hassan är inte klädd för långa vinternattpromenader. Han är kall men fryser inte. Han hade ringt Florence den där dagen. Hon hade först inte svarat alls, Hassan kände ångesten komma krypande. Inte alls för att han var orolig över att hennes sänglampa skulle ha ramlat ner i sängen medans hon sov en av sina djupa dagssömnar, och fått täcket att börja brinna för att sedan övertända rummet och grilla Florence sovandes som en Bambikotlett. Nä, Hassan kände på sig att Florence som vanligt låg och sov under läkemedlen och dimman och att hon som vanligt skulle bli väldigt upprörd över att bli väckt nu när hon väl åter funnit sitt paradis. Hassan kunde aldrig hävda sig mot hennes kärlek till sömnen eller drogerna. Drogerna var egentligen bara för henne ett sätt att ta sig till sömnen. Hassan var bara för henne ett sätt att få drogerna.  Som en insekt Längst ner i hennes näringskedja. Han hade cirka sju kilometer att gå från stället där bilen dött. Detta gjorde honom inget. Problemet var av enkel karaktär och lösningen på det samma om möjligt ännu enklare. En fot framför den andra. Det här kunde han, det här hade han gjort förut. Man skulle till och med kunna säga att han var bra på det. Det var vetskapen om detta som fick Hassan att känna en stor tillfredställelse. Ett problem som gick att lösa. Någonting han gjorde bra. Han behövde inte ens fundera på det innan han släckte lyset på bilen, öppnade dörren, klev ut och började gå. 
Den där dagen hade Florence till slut svarat. Hon lät inte riktigt så irriterad som hon brukade. "Vänta ett ögonblick, måste fixa en grej......fan, det var sänglampan som trillat ner på sängen och fått täcket att börja brinna... vad vill du?"


Apan frågar

"- När man säljer något på blocket och skriver "billigare vid snabb affär", varför tror då folk att man kan pruta till halva priset och begära att vi ska mötas i stan om TVÅ VECKOR!?
- Varför har inte jag något salt smeknamn? Jag fick ju göra ett själv. Inte cool. När du knåpar ihop ett till mig, tänk lite chicago maffia. Jag vill ha respekt. "


Svar:  Jag tror att man kan räkna med att en affär har ägt rum då en överenskommelse slutits. Den kan ju också vara så att personen ifråga kanske är van vid extremt långsamma affärer och att det då skulle handla om en definitionsfråga. Intressant är kanske också för vem affären ska vara snabb. Du kanske har haft annonsen ute i två år och sen kommer det någon och vill köpa prylen imorgon. Är det då verkligen en snabb affär för dig?

Svar: Smeknamnet på min vän har jag inte hittat på själv utan faktiskt läst någon annanstans. Så din lite missprydande avundsjuka är inte befogad. Samtidigt ber jag om ursäkt om det nu skulle vara så att jag på något sätt medverkat till detta missförstånd, och kommer att gottgöra dig genom att dedikera det nya stående inlägget "Apan frågar" till, ja, Apan.

Bättring

Jag känner att jag har försummat er lite. Jag har ju sedan tidigare utlovat att ni ska få lära er något genom den här bloggen och än så länge har ni ju bara fått en liten insikt i hur asiater lever och fungerar.
Så jag tänkte berätta om en upptäckt jag idag gjort. Det är en ny maträtt och jag kallar den för "Mr Lees Cheese doodles noodles". Och det är precis så fantastiskt som det låter! Som alla andra stora upptäckter inträffade följande genom ett misstag. Jag kom hem från jobbet hungrig som en varg, eller ett annat djur med stor aptit. Jag fann att det enda jag hade att äta var ett paket nudlar och en påse ostbågar. Jag hade vid den givna tidpunkten inte en tanke på att blanda de två. Men när jag sedan skulle hälla av vattnet från nudlarna hällde jag såklart ut nästan alla nudlar i vasken. Jag funderade en stund över hur jag skulle få rent mina sista nudlar och hur de skulle smaka efteråt.  Efter att inte ha nått något rimligt beslut om detta kom jag att tänka på bågarna. Voila! Ostbågarna ger precis den sälta och krispighet man annars saknar när man äter nudlar. 

Recept:

Ett paket nudlar
50g ostbågar 

Koka upp vatten i en kastrull.

Häll i nudlarna i vattnet och låt dem koka en stund.

Häll ut nästan alla nudlar i vasken.  Blanda sedan återstående nudlar med ostbågar.


Jag tror speciellt att min gode vän Vesslan kommer att uppskatta den här lärdomen.


I övrigt är ni hemskt välkomna att ställa fler frågor till Räven då jag inte har någonting att göra, så ska jag försöka att besvara dem efter bästa förmåga.


Mot nytt rekord

Efter en fantastiskt händelselös helg såg jag verkligen fram emot att komma till jobbet och få någonting att göra. Men istället återupptäckte jag ett gammalt spel på min mobiltelefon, Big2Heroes. Idag lyckades jag skrapa ihop 1434 pöäng. På mitt gamla jobb kom jag upp i över 8000. Jag hoppas att jag aldrig kommer att slå det rekordet.

Men jag känner mig ändå ganska nöjd med dagen då jag efter fem arbetade dagar för första gången hittade till jobbet på första försöket. Imorgon kan jag sova 20 minuter längre.

Söndag

Idag har jag varit ute på en promenad för att försöka svara på en del frågor jag har fått. De första frågorna jag skulle söka svar på var hur mycket ett paket ciggaretter kostar och om det finns apotekmonopol. Det hela passade också ganska bra då jag hade slut på cigaretter och började känna av en begynnande huvudvärk efter gårdagen. Nu blev det ju såklart inte så enkelt. Istället för att få svar på mina frågor upptäckte jag till min stora besvikelse att hela stan är stängd på söndagar. Så jag får återkomma med dessa svar.

En annan fråga jag roat mig med att försöka besvara var om asiater ser sämre än kaukasier då de har mindre "gluggar". Nu råkar jag ju bo ihop med just en asiat, tror att han är från thailand, men jag har inte riktigt vågat fråga honom rätt ut då jag inte känner honom så väl ännu. Istället har jag försökt att göra små diskreta tester. Jag har t ex ställt upp ett mjölkpaket på varierande avstånd och frågat honom vad det står, för att jag själv inte fattar norskan, för att sedan jämföra med mig själv. Jag har också bytt ut mjölkpaketet mot t ex en tidning eller en sko med jämna mellanrum för att inte väcka misstankar mot mitt experiment. Efter ett antal försök har jag inte märkt någon större skillnad mellan mig och asiaten. Jag upptäckte dock till min förvåning att asiaten reagerade mycket positivt på starka färger och häftiga rörelser. Min förklaring till det här är att han övat upp den här förmågan genom att spela mycket dataspel, snarare än att det skulle vara en förmåga asiater naturligt besitter.

Känner mig smutsig

Det finns två saker jag tycker är väldigt tråkigt. Den ena är att kolla på fotboll, den andra är postpubertala killar. Idag var jag och kollade på sverigematchen med mina sambos.

Well

Så vad gör räven i Norge?  Jobbar såklart. Det är inte så intressant. Intressant är däremot att jag bor på 45 kvm med fem 20-åriga killar. Kommer att berätta mer om det senare.  Något jag kan säga är att det är väldigt trångt. Jag har nu inte älskat med mig själv på över en vecka, jag börjar att känna mig fet och osexig. I morgon ska jag bjuda mig själv på lite vin och se om jag får bättre lycka.





Om jag hade vänner skulle jag krama dem.
Om jag hade en flickvän skulle jag be henne att klappa mig på huvudet och säga att allt kommer bli bra.
Om jag vore en kille som gillar at träna skulle jag idag träna axlar

RSS 2.0